forsiden

By | 14. juli 2013

Velkommen til Mediemuseets billedbase med historiske pressefotos.

Her vil det for Mediemuseets brugere efterhånden være muligt at gennembladre kendte danske pressefotografers historiske billedarkiver og dermed få indblik i den tid og den atmosfære, som de enkelte pressefotografer har forsøgt at fange med deres kameraer.

En af dagbladet Politikens store pressefotografer, præsenteres som den første på dette site. I et samarbejde med Polfoto har Mediemuseet scannet 1604 glasnegativer fra perioden 1927-1937 med motiver af stor kulturhistorisk værdi. Der er både kendte motiver som fx Josephine Baker med bananskørt og sjældent publicerede billeder fra 1920′ernes og 1930′ernes København.

Desværre er ikke alle billederne tekstet. Mediemuseet har brug for hjælp til at identificere adskillige motiver. Hvis du har et bud på billedtekst vil vi meget gerne have det sendt pr. mail til oplysninger@historiskepressefotos.dk samtidig med oplysning om billednummer eller -tekst. På forhånd tak for hjælpen.

Er du nysgerrig efter straks at finde de billeder, vi ikke kan identificere, kan du søge på “??” og finde alle dem, vi ikke ved noget om – eller – på “?” for at finde dem, vi ved lidt, men gerne vil vide mere om. Vi er interesserede i alle oplysniger f.eks. tid, sted, motiv, personer osv. Vi er også meget åbne overfor at blive korrigeret.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *